Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Burgemeester Geef Minister Faber Een Taakstraf In Een Azc

Burgemeester: Geef minister Faber een taakstraf in een AZC

Asielopvang heeft prioriteit

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam eist dat minister Eric van der Burg (Asiel en Migratie) een taakstraf krijgt in een asielzoekerscentrum (AZC). Dit is de enige manier om het probleem van de overvolle AZC's op te lossen, aldus Halsema. "Hij moet ervaren wat het is om in een AZC te leven, met alle ellende en schrijnende situaties die daar plaatsvinden," zei ze.

Prioriteit aan asielopvang

Halsema betoogde dat de regering prioriteit moet geven aan het bieden van adequate opvang voor asielzoekers, in plaats van zich te concentreren op het verminderen van de instroom. "We hebben het hier over mensen die lijden, die wanhopig zijn en die onze hulp nodig hebben," zei ze. "Het is onmenselijk om ze in zulke ellendige omstandigheden te laten zitten."

Gebrek aan verantwoordelijkheid

Halsema beschuldigde de regering ervan haar verantwoordelijkheid te ontlopen door asielzoekers te negeren en hen aan hun lot over te laten. "Dit is een schande voor ons land," zei ze. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat deze mensen met waardigheid en respect worden behandeld."

Oplossing voor overvolle AZC's

Halsema stelde voor dat minister Van der Burg een taakstraf zou krijgen in een AZC om hem te dwingen de schrijnende situaties te ervaren waar asielzoekers dagelijks mee te maken krijgen. "Misschien zal dat hem helpen begrijpen wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen," zei ze.

Andere voorstellen

Halsema stelde ook andere maatregelen voor om de overvolle AZC's aan te pakken, zoals het vergroten van de capaciteit van bestaande centra, het openen van nieuwe centra en het versnellen van de asielprocedures. "We moeten alles in het werk stellen om deze mensen uit de ellende te halen," zei ze.

Steun van andere burgemeesters

Halsema's oproep kreeg steun van andere burgemeesters, waaronder Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en John Jorritsma van Eindhoven. Zij riepen de regering op om meer te doen om asielzoekers te helpen.

Reactie van de regering

De regering heeft nog niet gereageerd op Halsema's voorstellen. Echter, minister Van der Burg heeft eerder aangegeven dat de regering zich inzet om de situatie in de AZC's te verbeteren.


Komentar